fbpx

< Volver a Blog

Resum

A diferents parts del país només aixecant el cap podem veure grafits a les parets d’algunes cases, a museus, a llocs públics i fins i tot monuments o estàtues als parcs o ciutats. Aquesta tendència va néixer a París i s’ha anat estenent a través dels anys diferents parts del món. Un tema molt controversial que és criticat per molts i acceptat per d’altres. Les pintades se solen fer amb aerosols, retoladors, àcids o pintures plàstiques podent arribar a danyar la superfície de les parets o façanes.

En aglunes ocasions els grafits es mantenen anys i anys en parets de diferents llocs, fins i tot algunes pintades es fan molt populars per la seva qualitat artística i altres motius i són visitades com a punt turístic. Altres vegades, es buscaran mètodes per intentar netejar grafits de parets o altres superfícies. Una opció poc coneguda és la neteja làser, capaç de retirar pintures, alguns aerosols i revestiments de parets i altres superfícies.

Mètodes alternatius per a la neteja de grafits:

Avui dia, hi ha infinitat de productes per netejar grafits que ajuden a reduir els seus efectes i que fan que la neteja posterior sigui molt més fàcil. Però cadascun té un cert nivell d’efectivitat, sent la tècnica de la neteja làser la més senzilla i fàcil d’usar.

 

Quines són les altres tècniques per poder netejar grafits?

Mètode de l’arenadora.És una forma de netejar els grafits mitjançant la projecció de bicarbonat de sodi. Requereix un alt nivell de preparació per part de l’operari, ja que depèn en quina superfície es vol aplicar, cal un tipus de sorra especial. A més, l’operari ha de portar moltes mesures de seguretat.
Lús de decapant.És la tècnica més usada quan es vol eliminar el grafit de les superfícies. Però s’han de tenir en compte molts factors que potser no s’han pres en compte. Començant que l’ús del decapat químic només el poden fer persones capacitades. La desinversió mai no és una activitat que qualsevol a la seva empresa pugui fer perquè hi ha molt en joc. En segon lloc, sempre cal proporcionar protecció per a tot el cos. Amb tots els perills associats al decapat, cada centímetre del cos ha d’estar protegit i assegurat.
Rentat a pressió.El rentat de pressió sol ser una opció per netejar aquest tipus de pintats, però pot ocasionar moltes molèsties durant i després del procés. Ja que tota l’aigua que es fa servir en el procés cau a terra amb tota la brutícia i provoca malestar a les persones que hi concorrin. Com també s’ha de tenir en compte col·locar diversos senyals de zones de treball per no afectar la seguretat del transeünt. Un altre factor que s’ha de tenir en compte són les superfícies fràgils o antigues, ja que el rentat a pressió en ser una tècnica que provoca una erosió a la superfície, s’ha de descartar o realitzar amb molt de compte, ja que podria provocar danys irreparables .

De vegades, la neteja làser també s’ha presentat com una alternativa al gel sec . 

Avantatges de la Neteja Làser:

Ja hem parlat moltes vegades dels avantatges que tenen les màquines de neteja làser a diferents indústries. El cert és que és una tecnologia que sestà popularitzant per a diferents aplicacions, tot i així encara no és molt popular en la neteja de grafits. Hi ha diferents factors que determinaran si la neteja làser serà la millor opció per netejar revestiments o grafits: la quantitat de pintura, el tipus de substrat on es troba, la potència de la nostra màquina làser. No obstant, destacarem perquè podria ser una bona opció per a aquest tipus de treballs:

 • La neteja amb làser no provoca ni emissions ni contaminants.
 • Pocs consumibles i molt poc de manteniment.
 • No requereixen gaire nivell de preparació per part de l’operari.
 • Ús senzill i fàcil d aprendre.
 • No provoca mal al Medi Ambient , ni a l’entorn, ja que com és el cas del rentat a pressió, aquest no requereix un alt nivell de seguretat o equips de protecció.
 • Els equips làser utilitzen un làser de fibra , que ens ofereixen una gran efectivitat i qualitat.
 • Estalvia temps, redueix els costos.Gràcies a l’eficiència de la neteja làser ens permet estalviar temps i reduir costos a llarg termini.
 • Els equips làser tenen una bona capacitat de control, alta flexibilitat, fàcil implementació i molta precisió.

Si vols continuar coneixent a profunditat més sobre els avantatges que et brinda les màquines de neteja làser, pots veure el nostre Blog de Quins avantatges té la neteja làser? on entrem en detalls sobre totes les oportunitats que et portaria adquirir una màquina de Neteja Làser.

Màquines de Neteja Làser:

Les màquines neteja làser són un nou sistema dalta tecnologia per al netejat de superfícies. Aquesta darrera alternativa és realment fàcil d’instal·lar, controlar i implementar. Compten amb un sistema versàtil que es pot fer servir en moltes superfícies, netejant ràpidament respectant el medi ambient. Els equips netejadors tenen una durabilitat de fins a 100.000 hores.

Neteja ràpidament tot tipus de metalls a una velocitat increïble. Amb aquest equip és possible treure òxid, pintures, revestiments, brutícies acumulades durant temps, greix . Amb una operació simple, es pot assolir la neteja sense reactius químics o altres mitjans contaminants. perfecte per a neteja de soldadures, resina, greix, taques, brutícia, òxid, revestiment, pintura.

Compte amb un disseny capaç de moure’s per l’espai de treball amb rodes que permeten moure, col·locar la màquina on es requereixi i sense deixar de ser una màquina més petita i compacta que altres màquines.

 

 

  Altres aplicacions:

  Les màquines làser no només són factibles per a l’ús de neteja de grafits urbans, també et poden ser útil per a molts tipus de neteja. ja que com ja hem vist anteriorment, les màquines làser de neteja tenen un sistema molt versàtil que permet realitzar varietats d’aplicacions. A continuació, t’explicarem alguns exemples dels quals les màquines de neteja làser demostrarien la seva eficàcia i rapidesa davant d’alguns problemes com solen són els següents:

  • ELIMINACIÓ D’ÒXID I CORROSIÓ.Es poden utilitzar per eliminar i treure l’òxid de màquines petites o materials mantinguts durant temps a la intempèrie.
  • NETEJA DE PINTURES . Permet treure pintura de tota mena en estructures d’acer.
  • RESTAURACIÓ.En el procés de restauració, la neteja amb làser s’ha utilitzat amb resultats satisfactoris en, per exemple, la conservació de pedres per eliminar la incrustació o fins i tot el recondicionament de peces de diferents indústries.
  • NETEJA DE SOLDADURES . Preparar el material per al processament de soldadures al sector de l’acer és vital. Es poden integrar sistemes de neteja làser en línies de produccions.

  Notícias relacionadas

  La Global Industrie de Lió ha estat tot un èxit!
  Resum: Va ser una oportunitat enorme poder compartir amb els assistents de la fira, sobre els nostres projectes i futures innovacions làser. És un esdeveniment que permet enfortir i establir relacions noves amb grans professionals del sector industrial. Sens dubte la...
  Orgullosos de comunicar que LaserComercial passa a ser LC Lasers
  Resum: Estem orgullosos de comunicar que a partir de la data, LaserComercial passa a ser LC Lasers. La nostra companyia sempre aposta per la innovació i l'evolució en els nostres processos làser, per aquesta raó, les nostres màquines de soldadura, marcatge i neteja...
  LC present a Global Industrie 2023
  Resum: LC serà present a la propera edició del Global Industrie 2023 , el qual tindrà cobertura del 7 al 10 de març a Lió . Un gran aparador de la innovació industrial amb cada cop més novetats, solucions i, sobretot, mobilització. És un important punt de trobada per...
  Preguntes freqüents sobre la neteja làser
  Resum:   Aquesta tecnologia és el desenvolupament més nou a l'àrea de neteja de diferents tipus de superfícies o materials. LaserComercial dissenya i fabrica la LC-CLEAN , un equip d'alta qualitat i amb una sèrie d'avantatges potencials en comparació de tots els...
  La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
  Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
  La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
  Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
  Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
  Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
  Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
  Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
  Per què escollir les màquines de LaserComercial?
  Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
  Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
  ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
  ×

  Hello!

  Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

  × ¿Cómo puedo ayudarte?