fbpx

< Volver a Blog

Resum

Cada any s’aproven noves normatives que busquen reduir el màxim possible el sorgiment d’accidents a l’entorn laboral. En aquest Blog ens centrarem en la nova normativa que se centra a la indústria de les ampolles d’aire comprimit. Aquest tipus d’ampolles poden ser utilitzades en sectors molt diferents com empreses de submarinisme o la indústria metal·lúrgica, que fan servir aquest tipus de recipients per a determinades funcions.

En alguns casos, és obligatori que es marqui algun codi a les ampolles d’aire comprimit. Les normatives que no siguin complertes poden causar a l’empresa problemes molt seriosos, per això la indústria de les ampolles d’aire comprimit ha de buscar alternatives per solucionar aquest tipus de probleme i poder marcar les seves ampolles de manera més o menys senzilla. Al mercat hi ha diferents alternatives per a aquest tipus de feines però amb diferents desavantatges com poden ser els preus o la poca qualitat de l’acabat. En aquesta ocasió LaserComercial ofereix una solució viable i econòmica a llarg termini.

Normativa Vigent

El Reglament d’equips a pressió estipula que cada ampolla per llei ha de portar marcada la contrasenya, el marcatge CE i també ha de tenir amb marques notables i amb alt grau de durabilitat les inscripcions següents.

Aquests marcats se situaran a la part superior de l’ampolla, en un lloc reforçat de l’ampolla, a la vàlvula o a l’etiqueta del coll de l’ampolla.

Marques generals que podrien ser obligatòries en alguns casos:

 • Nom del gas.
 • Marca del fabricant.
 • Número de fabricació.
 • Pressió de prova hidrostàtica (kg/cm2).
 • Capacitat (d’aigua a litres).
 • Data de la prova hidrostàtica (mes i any).
 • Contrast de l’expert que va fer la prova.
 • Símbol W per a les ampolles temperades en medis que posseeixen una velocitat de refredament superior al 80 per 100 de la de l’aigua, sense additius, a 20 C i revingudes posteriorment.

Marques complementàries.

Les ampolles per contenir gasos comprimits podrien portar, a més de les marques generals de l’apartat anterior, les marques següents:

 • Pressió de càrrega (en kg/cm2) a 15 C.
 • Pressió (kg) en buit, inclòs suport i collarí, però sense vàlvula i caputxa.
 • Les ampolles per contenir gasos liquats i amoníac dissolt en aigua portaran, a més de les marques generals de l’apartat 10.2, les següents:
 • Càrrega màxima admissible de gas (en kg).
 • Pes (kg) en buit, inclòs suport, collarí i vàlvula, però sense caperussa.
 • Les marques d’identificació indicades anteriorment s’estamparan en una disposició determinada per acord entre el fabricant i el client.

 

 

 

El Làser com a alternativa per al marcatge d’ampolles d’aire comprimit:

Mitjançant el marcatge làser , es poden realitzar marques permanents sobre una superfície. És una tecnologia molt versàtil, podent ser aplicada a moltes indústries diferents. El marcatge làser és una bona opció per a la personalització d’objectes i articles de diferents materials, traçabilitat de productes amb una referència, data d’expedició, caducitat o codi de barres. El marcatge làser permet acabats ràpids i de gran qualitat amb detalls complexos.
El marcatge d’objectes amb làser s’ha tornat cada cop més important en els darrers anys. Ja siguin peces de producció industrial o peces exclusives a mida o de venda, això és degut sens dubte a l’alt grau d’adaptabilitat del programa i al sorgiment d’opcions de marcatge més econòmics com és el cas de LaserComercial.

Totes aquestes característiques i avantatges tornen al marcat làser una alternativa clarament admissible davant de les alternatives convencionals. Si ho comparem amb processos tradicionals com l’estampació, el gravat mecànic o la tampografia, el marcatge làser presenta la següent sèrie d’avantatges:

 • Sense el desgast de ferramentes en general.
 • Cap dany sobre el material que es vol marcar amb làser .
 • No es requereix molta experiència per part de lusuari que vulgui fer servir la màquina làser.
 • Qualitat 100% garantida del marcatge làser .
 • Marcat amb qualsevol geometria desitjada.
 • Excel·lent adaptabilitat de diferents processos.
 • Es pot integrar fàcilment en processos d’acabat completament automàtics
 • Velocitat en el procés.
 • Podeu fer marques molt fines (fins a 0,03 mm).

Al següent vídeo es pot comprovar com treballen les màquines de marcatge làser de LaserComercial.

 

Màquines de Marcat Làser:

Les màquines de marcatge làser són instruments làser orientats al marcatge i gravat làser, però en alguns casos permeten fins i tot el tall d’alguns materials. Aquest tipus de màquina làser és perfecta per al gravat i marcat de tot tipus de materials de manera repetitiva i ràpida. Aquestes màquines permeten personalitzar elements. Mitjançant el marcatge làser es poden aconseguir increïbles resultats i de manera molt ràpida per atraure millor l’atenció dels teus clients. Es poden implementar imatges, lletres, vectors i molts altres tipus de documents o dissenys.

Aquestes màquines incorporen un làser de Fibra i la tecnologia “Galvo” de control permet marcar tot tipus de metalls i plàstics a una velocitat impactant. El marcatge làser aconsegueix increïbles velocitats gràcies a la tecnologia Galvo. A diferència de la tecnologia CNC, el capçal làser no s’ha de posicionar al punt on volem marcar, sinó que s’utilitzen dos miralls situats en una distància superior del material que giren ràpidament i arriben a les posicions més ràpidament. Aquesta tecnologia permet que el capçal no ha d’arribar als llocs on actuar, sinó que aquest roman fix. S’entén per equip làser de marcatge a tota màquina que utilitza aquesta tecnologia per realitzar els seus gravats i es poden incorporar diferents tipus de làser en funció del material que vulguem treballar.

Això torna una solució viable a les màquines làser pel marcatge d’ampolles d’aire comprimit. Si vols conèixer més sobre les màquines de LaserComercial i les diferents funcions i característiques pots consultar el nostre catàleg.

 

  Notícias relacionadas

  Soldadora làser manual per soldar finestres i portes
  Resum: Mitjançant la  soldadura làser  es poden fer una varietat de treballs o aplicacions. Això pel fet que  les màquines de soldadura làser són totalment versàtils . La  soldadura làser és molt versàtil, es pot fer servir tant en soldadures molt petites i...
  Les preguntes més freqüents sobre la soldadura làser
  Resum: Com ja sabeu vostre, la soldadura per làser és un mètode emergent, aportant una varietat d'avantatges que molts usuaris no coneixen. És per això que és normal que sorgeixin dubtes pel que fa al seu funcionament i característiques. La soldadura làser està en...
  La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
  Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
  Quins materials són adequats per al marcatge làser?
  Resum: Tant si treballa al sector de la personalització com si dirigeix ​​un altre negoci que requereix marcats únics en diferents superfícies i materials, probablement s'ha preguntat què és la tecnologia de marcat làser i com pot ajudar la seva empresa. En aquest...
  Podem soldar alumini amb el mètode làser?
  Resum: La soldadura d'alumini és un procés que, realitzat amb els mètodes de soldadura tradicionals (TIG i MIG entre d'altres) és força difícil de dur a terme. Hi ha diversos materials que sense experiència prèvia és complicat soldar. I això passa amb materials com...
  Soldadura Làser aplicada a la indústria automobilística
  ResumenÉs fonamental destacar que Espanya és el segon productor d'automòbils més gran d'Europa i el productor més gran de vehicles industrials . Al rànquing mundial, Espanya és el vuitè productor d'automòbils. De fet, som el quart productor d'autoparts més gran a...
  Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
  Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
  Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
  Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
  Aplicant el gravat làser al sector alimentari
  Resum: El sector alimentari és l'encarregada de portar els processos que tenen relació amb la cadena alimentària, manipulant aliments de tota mena, formes i quantitats. Aquesta indústria s'afronta a diversos problemes dels quals un és mantenir una bona organització,...
  Marcat i gravat làser: Comparació entre làser de fibra i làser de CO2
  ResumSi estàs interessat en la indústria del marcat i gravat làser , probablement coneguis dos tipus de màquines làser:   les de fibra i les màquines de co2. Però no tots són conscients de les diferències, característiques úniques, avantatges i inconvenients. Ja que...
  ×

  Hello!

  Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

  × ¿Cómo puedo ayudarte?