fbpx

< Volver a Blog

Resum

La indústria de l’automòbil és una de les indústries que està en constant evolució buscant sempre la satisfacció de l’usuari, sempre a la recerca de novetats o innovacions que donin més prestigi a la marca. Aquest sector també es caracteritza per ser una indústria on la traçabilitat és molt important. El control d’enormes línies de producció és fonamental per augmentar la productivitat i reduir els costos . La traçabilitat és una necessitat important a la indústria automotriu, on una gran quantitat de components que componen un automòbil provenen de diferents proveïdors.

Per tant, es important assegurar-se una impecable traçabilitat de les peces i components. LaserComercial ens porta la solució adequada per a aquest tipus de problemes, són les màquines làser capaces de marcar una extensa quantitat de varietats de materials de forma permanent i amb alt contrast

Procés del marcatge làser a l’automoció:

Totes aquestes peces dels automòbils tenen un marcatge que permet la seva identificació respectiva que poden ser els codis de barres, un codi QR o una matriu de dades. Aquests codis de reconeixement permetin la gestió de qualsevol problema operatiu i redueix qualsevol risc de problema. A través d’aquests codis podem seguir contínuament i identificar el fabricant, la data i el lloc on ha estat fabricat el producte. A més, no només marcar components d’un equip automòbil més gran, sinó també podríem marcar eines, plaques de característiques, peces de la línia de producció, entre d’altres. 

El marcatge làser  pot ser una eina fonmental pel reconeixement i seguiment de components automàtics . Tots els components de metall i plàstic per a vehicles requereixen una determinada marca per a la seva identificació respectiva. Per tant, a causa dels seus innombrables avantatges la tecnologia làser és la principal alternativa que serveix com a solució per a aquest tipus de processos.

En aquest nou paràmetre, el marcat làser guanyarà popularitat amb el temps. Actualment ja s’esta utilitzant al sector de l’automoció i altres sectors per efectuar marques alfanumèriques, codis, entre altres.

Els darrers tipus d’automòbils que estan sorgint o sortint al mercat necessitaran una codificació i el marcatge de peces addicionals de forma fàcil. Aquests components estaran fabricats de diferents materials, des dels plàstics tècnics més complexos fins als metalls més bàsics, passant pel vidre, pvc i materials compostos. És en aquest procediment de constants actualitzacions i canvis que la necessitat de noves alternatives per marcar i codificar aquesta flota de noves peces es fa evident.

 

 

 

Avantatges claus del marcatge làser:

Com que moltes d’aquestes parts estaran exposades a temperatures cruels i amb les condicions de la corrosió, el marcatge làser pot brindar confiança bàsica per garantir el seguiment i el compliment de les normes rellevants.

La característica principal del marcatge làser és que fa que la codificació de les peces de control sigui més senzilles, segures i fàcils de rastrejar. Amb l’objectiu en ment, LaserComercial ofereix la millor qualitat en màquines de marcatge làser per aportar una solució ràpida i eficaç a aquest tipus de problemes. A continuació, enumerarem alguns dels tants avantatges que ens ofereix aquest tipus de tecnologies:

  • Ens permet afegir accessoris segons els treballs que haguem de fer com són els rotatoris.
  • Marcats duradors i precisos.
  • Ens permet la personalització de peces i superfícies.
  • Llarga vida útil de les màquines.
  • Velocitat del funcionament, cosa que assegura un millor rendiment durant el procés.
  • No requereix experiència avançada per part de l’operari.
  • Ocupen menys espai allò que les torna més maniobrables.
  • Un sistema molt versàtil per la quantitat d’aplicacions permeses.

Amb l’equip de marcatge làser podem treballar els materials següents:

GRAVAT TALL MARCAT
Acer Inoxidable
Acer al Cabrono
Alumini
Coure
Or 50W
Plata 50W
Pintat Acrílic
Aerosol a Vidre
PVC
Altres aplicacions:

A causa de la versatilitat de les màquines de marcatge làserens permet realitzar una quantitat extensa d’aplicacions en diferents materials com poden ser les cigarretes electròniques, les carcasses, equips electrònics, xapes identificatives de màquines, claus, panys o molts materials més. Amb la màquina de marcatge làser LC-FIBER podem marcar i gravar tot tipus de dissenys.

Les màquines de marcatge làser poden oferir un plus deficiència a qualsevol treball i aconseguir una gran varietat de resultats en un ventall enorme de materials.

A continuació, mostrarem dos vídeos on podrem veure les maquines de marcatge làser en funcionament. El primer podrem veure un mètode per comprovar la conductivitat d’un metall recobert per una capa de pintura i la conductivitat per un metall que té una part marcada amb làser . En aquest cas s’ha utilitzat la tecnologia làser per comprovar la conductivitat d’un metall recobert per una capa de pintura . D’aquesta manera podem realitzar aquestes proves ràpidament i amb uns resultats excel·lents, concretant al màxim la marca que quedem deixar al material gràcies a la precisió del marcatge làser.

El segon vídeo és veurem com es fa un marcat làser permanent d’un codi QR demostrant així la versatilitat de l’ús de les màquines de marcatge làser de LaserComercial.

Notícias relacionadas

La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
Per què escollir les màquines de LaserComercial?
Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
Neteja làser de fleixos metàl·lics de bótes de vi
ResumUn barril de vi està fet de dos components: dueles de fusta i anells d'acer, usualment anomenats fleixos . Les corretges d'acer són els components que envolten la bóta, assegurant el manteniment de les dueles entre elles i protegint-les durant el moviment. En...
El làser, un sistema per netejar i retirar revestiments
ResumLa neteja amb làser ofereix una solució efectiva per als problemes d'eliminació dels revestiments aplicats a diferents materials. Les màquines làser són una tecnologia innovadora que presenta millores davant d'altres opcions més tradicionals. És per això que en...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
LaserComercial a la BIEMH 2022, Biennal Internacional de Màquina-Eina
ResumDesprés d'una crisi que va paralitzar el món sencer, BIEMH , la fira internacional líder de màquina-eina i fabricació avançada del país torna amb ganes de demostrar tots els avenços tecnològics i innovadors del mercat. La fira començarà el 13 de juny i estarà...
Neteja làser a la indústria aeronàutica
Resum L'aeronàutica és una disciplina dedicada a la formació, disseny i fabricació de dispositius mecànics capaços d'ascendir en vol , així com tecnologies capaces de controlar aeronaus. El sector de l'aeronàutica és una indústria de gran impacte i valor adquisitiu i...
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× ¿Cómo puedo ayudarte?