fbpx

< Volver a Blog

Resum: 

L’acer inoxidable és elegit pels fabricants per les seves característiques i avantatges respecte a altres materials semblants. Un daquests avantatges és la seva alta resistència a la corrosió i oxidació, això pel fet que conté metalls aliats.

L’acer inoxidable es pot fer servir és diferents sectors del mercat com poden ser al sector d’electrodomèstics, la indústria de l’automòbil, cuines, la indústria alimentària o la de fabricació de joies. És un material molt comú en diferents negocis.

D’altra banda, el marcatge làser és molt útil a qualsevol indústria per a codis digitals, codis QR, text d’identificació i altres aplicacions similars. En aquest procés, el làser es focalitza a la superfície escalfant el material i provoca un tipus d’oxidació sota la superfície deixant la marca desitjada . En passar el dit per sobre d’un marcat làser , la superfície resta intacta, però amb un nou aspecte, de manera que el marcatge làser és apreciable a la vista, però no al tacte. En aquest article coneixerem els avantatges de marcar amb làser materials i peces d’acer inoxidable. 

Aplicació del marcatge làser sobre acer inoxidable:

Usant una màquina de marcatge làser , els aliatges com l’acer inoxidable es poden marcar de forma permanent i fàcil. Els diferents usos que es poden exercir van des de les etiquetes de traçabilitat fins a la personalització dels articles promocionals. L’acer inoxidable també es valora molt per les seves propietats higièniques permetent aplicar-se a l’àmbit mèdic . El procés de marcatge sense contacte no requereix consumibles ni desgast d’eines, cosa que garanteix el menor cost per marcatge.

En el cas dels aliatges d’acer, fins i tot és possible produir marques de làser resistents a la corrosió sense fer malbé la superfície del metall mitjançant el marcatge de recuit o annealing. El recuit làser és un procés optimitzat de marcatge làser per a l’acer inoxidable.  A l’annealing s’aprofita el procés d’oxidació provocat amb làser perquè la marca quedi de color, en lloc de negra . El color resultant pot variar depenent de la potència executada i el tipus de metall. Quan sutilitza amb un sistema de làser de fibra, pot brindar avantatges incomparables al seu procés de fabricació.

Per marcar codis Data Matrix, codis de barres, números de sèrie i logotips amb alta precisió, hi ha diferents tècniques per executar usant el làser, que poden ser molt útils per marcar les nostres peces d’acer inoxidable, per exemple, el «recuit».

 

Beneficis dels equips de marcatge làser de fibra:

El marcatge làser ens permet aconseguir dissenys o codis molt diversos sobre diferents superfícies. Els equips de marcatge làser són molt versàtils i podem utilitzar-los per a fins molt diferents, compten amb làsers de fibra d’alta qualitat i sistemes Galvo. A continuació, enumerarem algunes de les raons més destacades per als usuaris d’aquests marcadors làser de fibra :

  • Mitjançant el làser de fibra podem marcar i gravar diferents materials: acer inoxidable, alumini, acer al carboni, PVC, or, coure, plata, aerosol de vidre, entre d’altres.Depenent del material podrem treballar marques més clares o gravats més profunds.
  • Aplicacions permanents. El marcatge i el gravat làser és permanent i no es pot canviar de forma fàcil, a més, aquests marcats són de gran qualitat
  • Reducció de la contaminació ambiental. Evitem fer servir pegues i tintes per marcar i implementar dissenys i codis. Aquests productes perjudiquen la salut del medi ambient.
  • Equips d’alta durabilitat i baixa taxa de fallada. El làser de fibra pot arribar a tenir una durabilitat fins a 100.000 hores. A més, aquest làser no necessita pràcticament manteniment.
  • Fàcil operació. L’ equip làser de marcatge compta amb un sistema plug and play i un programari fàcil de treballar i aprendre a utilitzar.
  • Gran velocitat. Per a algunes aplicacions és molt interessant la rapidesa a què pot arribar aquest equip. Pot assolir una velocitat de treball de fins a 8000 mm/s.
  • Producció i disseny propi. Les màquines de marcatge de LaserComercial són de disseny i producció pròpia, cada detall està cuidat i pensat perquè funcioni des del primer moment.

 

Exemples d’aplicacions de marcatge làser:

El marcatge làser   es pot expressar i apreciar en moltes formes, les quals depèn molt de l’ús que vulgui donar l’operari a la màquina làser . LaserComercial ha posat a prova el sistema làser en diferents elements o components:

CLAUS I PANYS. La màquina de marcatge làser pot gravar gran quantitat de materials com acer inoxidable, alumini, PVC, plata, acer carboni, entre d’altres. Pot ser una bona opció per gravar o marcar claus i panys amb facilitat. És possible enregistrar codis, paraules, logos, entre altres dissenys.

XAPES IDENTIFICATIVES DE MÀQUINES. Moltes màquines porten una xapa identificativa amb el model, el codi o la data de fabricació, entre d’altres detalls. La màquina de làser fibra permet gravar aquests codis i detalls amb gran velocitat en xapes metàl·liques o altres materials. Això evita utilitzar etiquetes. D’aquesta manera, es poden estalviar costos d’impressió d’etiquetes i adhesius. A més, el temps no serà un problema, comprova en aquest vídeo com de ràpid pot marcar xapa identificativa duna màquina.

PLAQUES COMMEMORATIVESCom que és possible gravar materials com acer inoxidable, alumini o plata, es poden gravar plaques commemoratives o similars amb una màquina de marcat làser fibra. I no només això, aquestes màquines permeten una gran precisió de detalls, en cas que es vulgui i alta velocitat de marcatge en múltiples superfícies.

A continuació, mitjançant un parell de vídeos et demostrarem alguns exemples de com les màquines de marcatge làser poden aplicar-se al marcatge de diferents productes.

Notícias relacionadas

La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
Per què escollir les màquines de LaserComercial?
Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
Neteja làser de fleixos metàl·lics de bótes de vi
ResumUn barril de vi està fet de dos components: dueles de fusta i anells d'acer, usualment anomenats fleixos . Les corretges d'acer són els components que envolten la bóta, assegurant el manteniment de les dueles entre elles i protegint-les durant el moviment. En...
El làser, un sistema per netejar i retirar revestiments
ResumLa neteja amb làser ofereix una solució efectiva per als problemes d'eliminació dels revestiments aplicats a diferents materials. Les màquines làser són una tecnologia innovadora que presenta millores davant d'altres opcions més tradicionals. És per això que en...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
LaserComercial a la BIEMH 2022, Biennal Internacional de Màquina-Eina
ResumDesprés d'una crisi que va paralitzar el món sencer, BIEMH , la fira internacional líder de màquina-eina i fabricació avançada del país torna amb ganes de demostrar tots els avenços tecnològics i innovadors del mercat. La fira començarà el 13 de juny i estarà...
Neteja làser a la indústria aeronàutica
Resum L'aeronàutica és una disciplina dedicada a la formació, disseny i fabricació de dispositius mecànics capaços d'ascendir en vol , així com tecnologies capaces de controlar aeronaus. El sector de l'aeronàutica és una indústria de gran impacte i valor adquisitiu i...
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× ¿Cómo puedo ayudarte?