fbpx

< Volver a Blog

Resum

Un barril de vi està fet de dos components: dueles de fusta i anells d’acer, usualment anomenats fleixos . Les corretges d’acer són els components que envolten la bóta, assegurant el manteniment de les dueles entre elles i protegint-les durant el moviment. En altres paraules, aquests fleixos de metall són anells col·locats en parells que mantenen juntes les dueles i les mantenen bé juntes evitant així, les fugides a les unions de les dueles. Depenent de la ubicació, són nomenats de manera diferent :

Testa:  Són els fleixos externs. Subjecten les dueles per la testa i col·laboren a fixar per dalt les tapes o fons a les dueles. És la vora que sobresurt de la bóta. Argallo: Se situen per sota dels fleixos Testa. Permeten mantenir unides les tapes o fons a les dueles a la cavitat i en conjunt del fleix extern col·laboren a mantenir units i hermètics els extrems de les dueles. Coll: En bótes grans s’afegeix un altre fleix sobre la panxa. Barrigal: Està ubicada a dalt de la panxa de la bóta. Mantenint unides les dueles de manera que no es perdi la forma de la bóta ni quedin filtracions.

Amb el pas del temps, aquests barrils i els seus fleixos es poden oxidar, acumular brutícia i perdre eficàcia. Com podem restaurar aquests fleixos per allargar la vida útil dels barrils? Com podem netejar bótes de vi?  En aquest article, LaserComercial demostrarà l’eficàcia dels processos de les màquines de neteja làser en ser aplicades en aquest tipus de superfícies.

Aplicació dels fleixos d’acer amb Neteja Làser:

Aquestes bótes solen estar molts anys en magatzems, cosa que pot provocar danys derivats de la corrosió en aquest tipus de components. En aquest cas, la tecnologia làser s’ha utilitzat per retirar l’òxid d’uns fleixos metàl·lics d’unes bótes de vi velles en mal estat . Encara que moltes vegades els fleixos estan fets d’acer inoxidable i aquests en comparació amb altres metalls i aliatges comercials, és més resistent a la corrosió i no s’oxida en entorns normals. Aquest tipus de metall conté crom i, quan s’exposa a l’oxigen, forma una fina capa invisible anomenada òxid de crom. També és gràcies al sistema de neteja làser que podem retirar aquest tipus d’impureses.

Normalment la vida útil d’una bóta de vi pot arribar fins a més de 40 anys, cosa que facilita que a través dels anys els fleixos d’acer es vegin afectats per motius del temps transcorregut o d’altres factors de l’entorn. Per això LaserComercial t’ofereix el millor en tecnologia de neteja làser per poder treure tot les impureses i òxids fins a deixar totalment una superfície neta .

Gràcies a la neteja làser podem restaurar i reacondicionar donant una nova vida a peces, màquines, etc. A banda de l’òxid, les màquines de neteja làser també s’encarreguen de retirar brutícies o tot tipus d’impureses de la superfície on s’està aplicant. La neteja làser és altament ecològica, ja que evita l’ús de químics en neteges profundes i això fa que no es produeixin residus contaminants per al medi ambient evitant així també possibles danys sobre el substrat.

 

 

 

Demostració de neteja làser dels fleixos d’acer:

Tenim un vídeo al nostre canal de YouTube de LaserComercial on hem posat a prova la funcionalitat de les màquines de neteja làser per poder treure l’òxid i les impureses dels fleixos d’acer d’una bóta de vi. El làser es controla mitjançant una pantalla tàctil. A través del menú, podeu configurar els paràmetres de la sortida del làser abans de treballar. Un cop editats els paràmetres i amb les mesures de seguretat adequades i un entorn segur, l’usuari utilitza la pistola làser per netejar el que seria en aquest cas els fleixos d’acer .

Això demostra la versatilitat de les màquines de neteja làser i el seu ús en diferents materials a diferents indústries. La quantitat d’aplicacions que té l’ equip de neteja làser és molt àmplia i moltes vegades ens permet netejar superfícies que ni pensàvem que podien ser aplicades . Moltes vegades els nostres clients ens sorprenen amb l’ús que volen donar-li a l’ equip làser , només és qüestió de triar la potència adequada que pot variar segons diferents factors com la quantitat d’impureses que vulguis treure o el material on ho vulguis aplicar.

Un altre dubte que us pot sorgir és saber que màquina de neteja làser has de comprar. Per poder ajudar-te hem publicat un article titulat com, “ Escollir l’equip de neteja làser adequat , on t’expliquem detalladament cadascun dels beneficis dels tres tipus de màquines de neteja làser , classificades per potències. Tenim les màquines de 100W, 200W i 500W. És destacable que, com que són equips configurables, una màquina d’alta potència podria treballar com una de més baixa potència amb la configuració adequada.

Si tens alguna consulta, pots revisar els nostres articles a l’apartat de neteja làser per conèixer més sobre els seus diferents beneficis o et pots contactar amb nosaltres, així rebràs un assessorament particular amb els comercials professionals del sector de neteja làser.

 

Altres aplicacions de la neteja làser:

En aquest bloc hem comentat concretament la neteja d’impureses i òxid dels fleixos d’acer de les bótes de vi. Però la neteja làser té moltes més aplicacions . Però ja sabem que les nostres màquines làser són molt versàtils a causa de la quantitat de materials o superfícies on podem aplicar aquest sistema . Aquestes són altres aplicacions on podríem utilitzar la neteja làser :

 

  • Resina
  • Pintura a parets o superfícies metàl·liques
  • Brutícia acumulada a màquines o similars
  • Revestiments, retirar-los per aplicar nous
  • Greix i taques

Notícias relacionadas

Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
Per què escollir les màquines de LaserComercial?
Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
El làser, un sistema per netejar i retirar revestiments
ResumLa neteja amb làser ofereix una solució efectiva per als problemes d'eliminació dels revestiments aplicats a diferents materials. Les màquines làser són una tecnologia innovadora que presenta millores davant d'altres opcions més tradicionals. És per això que en...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
LaserComercial a la BIEMH 2022, Biennal Internacional de Màquina-Eina
ResumDesprés d'una crisi que va paralitzar el món sencer, BIEMH , la fira internacional líder de màquina-eina i fabricació avançada del país torna amb ganes de demostrar tots els avenços tecnològics i innovadors del mercat. La fira començarà el 13 de juny i estarà...
Neteja làser a la indústria aeronàutica
Resum L'aeronàutica és una disciplina dedicada a la formació, disseny i fabricació de dispositius mecànics capaços d'ascendir en vol , així com tecnologies capaces de controlar aeronaus. El sector de l'aeronàutica és una indústria de gran impacte i valor adquisitiu i...
És possible netejar grafits amb neteja làser?
ResumA diferents parts del país només aixecant el cap podem veure grafits a les parets d'algunes cases, a museus, a llocs públics i fins i tot monuments o estàtues als parcs o ciutats. Aquesta tendència va néixer a París i s'ha anat estenent a través dels anys...
× Contacta por WhatsApp