fbpx

< Volver a Blog

Resum

L’acer inoxidable és un tipus d’acer amb forta resistència a la corrosió, perquè el crom o un altre metall d’aliatge que conté aquest tipus d’acer té una gran afinitat per l’oxigen i reacciona amb l’oxigen per formar una capa de passivació, evitant així la corrosió del ferro. L’acer inoxidable també es valora molt per les propietats higièniques que permeten aplicar-se en l’àmbit mèdic.

La soldadura làser és una alternativa clarament viable per a la soldadura d’aquest tipus d’acer , tenint en compte tots els beneficis i la rapidesa dels seus processos. Les soldadores làser compten amb un làser de fibra . Aquest tipus de làser són més que perfectes per soldar peces i maquinària feta d’acer inoxidable . A causa de tots aquests avantatges, es pot aconseguir l’acceleració dels processos de producció.

L’acer inoxidable és un metall àmpliament utilitzat en moltes indústries i es comercialitza a molts mercats. L’acer inoxidable es defineix com un aliatge d’acer que pot contenir altres tipus de metalls com ara molibdè, níquel o tungstè. En aquest article, presentarem detalladament l’aplicació de la soldadura làser als recipients fets d’acer inoxidable. Al llarg d’aquest article definirem què és realment l’acer inoxidable, alguns exemples de la soldadura làser amb aquest tipus d’acer i alguns vídeos d’exemples.

Piscines d’acer inoxidable:

Les piscines fetes d’acer inoxidable són les menys conegudes en aquesta indústria, però no és una alternativa menys beneficiosa que les altres.

Les piscines d´acer inoxidable són aquelles on les parets són d´acer, el terra de formigó i on tot el conjunt està revestit amb un material que li dóna l´estanquitat. La part feta d’acer són unides amb soldadura, en aquest cas si es vol un procés ràpid, senzill i amb els millors resultats es pot acudir a les màquines de soldadura làser pel fet que les màquines de soldadura làser són equips configurables i adaptables a cada treballOfereixen la possibilitat de soldar amb aportació de material si es requereix amb un sistema automàtic d’alimentació de fil .

Si parlem dels avantatges de les piscines d´acer inoxidable podem començar amb el pes: les piscines d´acer són més lleugeres que una piscina de construcció, això les torna perfectes per a superfícies que no estiguin aptes per suportar massa pes com són els àtics. La característica del pes també torna a aquestes piscines fàcils de transportar, cosa que no és en el cas de les piscines prefabricades. Lestructura duna piscina dacer pot ser per a tota la vida, si el material utilitzat és de qualitat. Pel que requereix una soldadura resistent, en aquest cas podem tenir en compte l’alternativa de la soldadura làser .

La fabricació d’aquestes piscines sol estar al voltant de 9 a 10 dies pels diferents processos que la fabricació requereix específicament. Però gràcies a la rapidesa de les màquines de soldadura làser podem accelerar-ne els processos.

 

 

Utensilis de cuina:

Als utensilis de cuina, l’acer inoxidable és un dels materials més utilitzats per a la seva fabricació, tant a nivell domèstic, a la restauració professional, com a nivell industrial. Com que és mecànicament resistent, és químicament resistent a la corrosió, fàcil de netejar, desinfectar i esterilitzar. L’acer inoxidable es presenta en moltes varietats, amb diferents composicions i propietats, i això sol ser motiu de confusió i motiu de preocupació a l’hora de triar vaixelles i estris de cuina per a les nostres cuines.

Gràcies a la soldadura làser podem aconseguir la perfecció en els utensilis de cuina a causa de la baixa entrada de calor que es proporciona . Així, s’aconsegueix estalviar més del 80% d’energia en comparació de la soldadura per arc . Així, el cost de processament es redueix fins al 30%.

La velocitat de soldadura làser ràpida i la deformació minúscula de la peça faran que es necessiti un sol procés sense necessitat d’un processament secundari. La soldadura làser intervé en molts dels electrodomèstics que tenim a la cuina. Podem trobar-la en la producció del revestiment del forn i microones, a les campanes extractores i en el procés de creació de la senzilla aixeta i canonada.

 

Avantatges de la soldadura làser en la fabricació de recipients d’acer inoxidable:

Un avantatge dutilitzar les màquines de soldadura làser en aquests treballs és que és molt més ràpid que altres mètodes de soldadura com TIG o MIG. A més a més, el resultat són soldadures d’alta qualitat i molt bona resistènciaEls soldadors poden treballar més ràpid i amb millors condicions fent treballs molt més eficients. Les empreses utilitzen cada cop més l’equip de soldadura làser en el processament i la fabricació de tot tipus d’estris. Aquest equip pot beneficiar tot tipus de públics, ja que supera la limitació de ser un equip només per a empreses a causa de la seva fàcil ocupació.

Alguns exemples clars dels seus respectius avantatges serien :

  • Gran precisió del raig làser, permetent soldadures d’alta qualitat i duradores
  • Alta velocitat de soldadura
  • Possibilitat de realitzar soldadures complicades
  • Poca transferència de calor, així les zones que envolten la soldadura no es veuen afectades
  • Gran varietat de materials soldables amb làser
  • Equips dús més còmode i senzill comparat amb altres tècniques de soldadura més tradicionals
  • Poca deformació de soldadura
  • No requereix procés de repassat obligatòriament

Notícias relacionadas

Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
Per què escollir les màquines de LaserComercial?
Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
Neteja làser de fleixos metàl·lics de bótes de vi
ResumUn barril de vi està fet de dos components: dueles de fusta i anells d'acer, usualment anomenats fleixos . Les corretges d'acer són els components que envolten la bóta, assegurant el manteniment de les dueles entre elles i protegint-les durant el moviment. En...
El làser, un sistema per netejar i retirar revestiments
ResumLa neteja amb làser ofereix una solució efectiva per als problemes d'eliminació dels revestiments aplicats a diferents materials. Les màquines làser són una tecnologia innovadora que presenta millores davant d'altres opcions més tradicionals. És per això que en...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
LaserComercial a la BIEMH 2022, Biennal Internacional de Màquina-Eina
ResumDesprés d'una crisi que va paralitzar el món sencer, BIEMH , la fira internacional líder de màquina-eina i fabricació avançada del país torna amb ganes de demostrar tots els avenços tecnològics i innovadors del mercat. La fira començarà el 13 de juny i estarà...
Neteja làser a la indústria aeronàutica
Resum L'aeronàutica és una disciplina dedicada a la formació, disseny i fabricació de dispositius mecànics capaços d'ascendir en vol , així com tecnologies capaces de controlar aeronaus. El sector de l'aeronàutica és una indústria de gran impacte i valor adquisitiu i...
És possible netejar grafits amb neteja làser?
ResumA diferents parts del país només aixecant el cap podem veure grafits a les parets d'algunes cases, a museus, a llocs públics i fins i tot monuments o estàtues als parcs o ciutats. Aquesta tendència va néixer a París i s'ha anat estenent a través dels anys...
× Contacta por WhatsApp