fbpx
Resum: 

El sector alimentari és l’encarregada de portar els processos que tenen relació amb la cadena alimentària, manipulant aliments de tota mena, formes i quantitats. Aquesta indústria s’afronta a diversos problemes dels quals un és mantenir una bona organització, que ha simple vista sembla molt fàcil però a causa de l’enorme quantitat de productes que manipulen aquesta tasca es torna molt difícil, per tant, una correcta traçabilitat és un procés fonamental per al desenvolupament correcte de les funcions.

Aquest sector és conegut per ser altament exigent quant a mesures de seguretat parlem. Aquest tipus de sectors que involucren de forma directa el consumidor, com és el cas del sector alimentari, tenen una enorme responsabilitat que és evitar algun tipus de negligència que pugui danyar la salut de les persones o animals.

En aquest article parlarem sobre les característiques i factors que fan del sistema de marcat i gravat làser , la millor opció per a aquest tipus de sectors. Entrarem detalladament dels avantatges respecte a altres mètodes tradicionals entre altres coses.

La importància de la traçabilitat làser a la indústria alimentària:

Les empreses del sector alimentari sempre estan buscant alternatives que els permeti seguir de forma contínua la traçabilitat dels seus productes de forma fiable i eficaç. Aquí és on els sistemes de gravat làser entren en acció aportant respostes i resultats davant d’aquest tipus de problemàtiques.

La identificació de fruites i verdures es realitza tradicionalment amb etiquetes adhesives com podem veure normalment als supermercats o als magatzems de cadenes de botigues especialitzats en alimentació. Això no obstant, això té clars desavantatges per al medi ambient i per a les empreses, que és la generació de residus. L’eliminació o la reducció d’aquest tipus de deixalles s’ha tornat cada cop més un factor preocupant dins de la indústria. Aquests afecten el medi ambient i alhora generen una despesa extra contínua a l’empresa per a la seva total eliminació.

Al contrari de les etiquetes, el gravat làser no genera residus i permet estalviar a llarg termini a causa de la vida útil de les màquines làser. Aquest sistema fa servir un feix de llum eficaç per treure la capa de pigment de la superfície del producte d’una manera molt subtil i superficial, creant un gravat amb contrast. La marca que deixa és duradora però no perjudica la caducitat del producte, que continua sent comestible. El làser CO2 només retira la primera capa de les cèl·lules de les fruites i verdures, sent un sistema totalment segur per a la salut dels consumidors.

Sent la traçabilitat tan important dins aquest sector, les empreses busquen sistemes que els permetin estimular els seus processos de producció com és el cas del gravat làser.

 

Marcado láser

Equipo de marcado láser LC-FIBER de LaserComercial

Avantatges en utilitzar el gravat làser a la indústria alimentària:

Actualment al mercat hi ha molts mètodes que col·laboren en la traçabilitat dins d’una empresa dels quals, el gravat làser compta amb clars avantatges que la fa un dels sistemes més innovadors del sector . A continuació, esmentarem alguns d’aquests beneficis:

 

 • El sistema de gravat o marcat làser sobre la superfície de les fruites o verdures és un procés més amigable amb el medi ambient que l’etiquetatge clàssic, sense utilitzar envasos innecessaris (safata, plàstic o etiquetes) i eliminar els residus amb forma de gravar sense fer malbé la pell de les fruites o verdures .
 • El marcatge làser es fa servir de manera molt ràpida i l’efecte final és perfectament llegible, contrastat i no manipulable, al contrari de les etiquetes que es poden treure, esborrar o manipular. A causa de tots aquests avantatges les empreses d’alimentació estan començant a decidir-se per aquesta alternativa innovadora .
 • A causa del gravat làser es poden agrupar els productes alimentaris a lots i en cas d’algun problema com poden ser els temes de qualitat, es retira el lot sense necessitat d’afectar tots els productes en massa.
 • Usar un làser per marcar els nostres productes ens allibera d’haver d’utilitzar adhesius o similars.
 • Té un programari senzill i configurat per treballar amb diferents possibilitats, amb una interfície intel·ligent i processos automatitzats amb control integrat .
 • Aquests equips làser tenen diferents possibilitats de marcatge: línies, cercles, triangles, codis, imatges i dissenys dinàmics consecutius com: dates i hores, números de sèries, textos o codis de barres, cosa que permet infinitats de tipus de traçabilitat.
 • Aquestes màquines de gravat làser tenen diferents entrades digitals i connexions per facilitar la seva implementació a cada indústria i empresa.
Altres aplicacions del gravat làser dins de la traçabilitat:

El gravat làser es pot aplicar en diferents tipus de materials, característica que és molt valorada per les empreses de diferents sectors que no només tinguin un sol tipus de producte al magatzem.

Aquests materials es poden treballar amb una gran qualitat i definició de detalls, aquest equip làser el podríem integrar a una línia de producció per a aplicacions com:

 • Marcatge de ferramentes.
 • Marcat de dates de caducitat.
 • Marcat de codis de barres i codis QR.
 • Marcat de números de sèrie.
 • Marcat de logos.
 • Marcada informació rellevant sobre embalatges.

Notícias relacionadas

La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
Per què escollir les màquines de LaserComercial?
Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
Neteja làser de fleixos metàl·lics de bótes de vi
ResumUn barril de vi està fet de dos components: dueles de fusta i anells d'acer, usualment anomenats fleixos . Les corretges d'acer són els components que envolten la bóta, assegurant el manteniment de les dueles entre elles i protegint-les durant el moviment. En...
El làser, un sistema per netejar i retirar revestiments
ResumLa neteja amb làser ofereix una solució efectiva per als problemes d'eliminació dels revestiments aplicats a diferents materials. Les màquines làser són una tecnologia innovadora que presenta millores davant d'altres opcions més tradicionals. És per això que en...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
LaserComercial a la BIEMH 2022, Biennal Internacional de Màquina-Eina
ResumDesprés d'una crisi que va paralitzar el món sencer, BIEMH , la fira internacional líder de màquina-eina i fabricació avançada del país torna amb ganes de demostrar tots els avenços tecnològics i innovadors del mercat. La fira començarà el 13 de juny i estarà...
Neteja làser a la indústria aeronàutica
Resum L'aeronàutica és una disciplina dedicada a la formació, disseny i fabricació de dispositius mecànics capaços d'ascendir en vol , així com tecnologies capaces de controlar aeronaus. El sector de l'aeronàutica és una indústria de gran impacte i valor adquisitiu i...
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× ¿Cómo puedo ayudarte?