fbpx

< Volver a Blog

Resum

Si estàs interessat en la indústria del marcat i gravat làser , probablement coneguis dos tipus de màquines làser:   les de fibra i les màquines de co2. Però no tots són conscients de les diferències, característiques úniques, avantatges i inconvenients.

Ja que per la versatilitat de les màquines làser , hi ha una enorme quantitat de maneres d’aplicar-les. tot dependrà de diferents factors com l’ús que vulguis donar-li, la magnitud amb la vulguis fer servir la màquina làser, el sistema que vulguis aplicar o fins i tot la velocitat del procés. A LaserComercial comptem amb l’ última tecnologia en màquines làser , oferint qualitat segura per part de l’empresa i els millors resultats.

Per això, en aquest Blog entrarem a fons en tots els detalls que t’ofereix cadascuna d’aquestes màquines i t’ajudarem a triar quina és la més indicada. Comencem parlant d’alguns dels seus principis, propietats, indústries d’aplicació, materials aplicats, i en comparem les diferències.

Làser de Fibra :

Ara ens centrarem en les màquines de marcatge làser de fibra Tant els equips làser de co2, com els de fibra, compten amb un capçal Galvo, un sistema de miralls que condueix el làser de manera precisa sobre una superfície que volem marcar o gravar. En aquest sistema s’utilitzen dos miralls situats a una distància superior del material que giren ràpidament i arriben a les posicions desitjades més ràpidament.

LaserComercial compta amb uns equips compactes dissenyats per marcar i gravar amb làser i depenent del material i el gruix també podrien tallar. El làser de fibra és adequat per marcar materials com: Acer inoxidable, Acer al carboni, Alumini, Coure, Pintat Acrílic, Aerosol a Vidre, PVC… entre altres opcions.

 Tipus de marcats amb làser de fibra:

Els tipus de marcatge que podem executar amb un equip làser de marcatge dependrà de la potència que tingui la màquina. No obstant això, podrem fer diferents gravats i marcats. Els més coneguts són:

 

 • Annealing. S’usa per al marcatge de metalls. S´aprofita el procés d´oxidació provocat amb làser perquè la marca quedi de color, en lloc de negra. El color resultant pot variar depenent de la potència executada i el tipus de metall.
 • Marcat de color. És molt similar a l’annealing. Amb aquesta tècnica es poden treballar diferents tons diferents de color.
 • Retirada de material. Aquesta tècnica consisteix a retirar molt poc material duna superfície perquè quedi un gravat permanent amb la marca desitjada. Es grava la part superior del substrat.
Avantatges del sistema làser de fibra

Els equips de marcatge làser són molt versàtils i els podríem utilitzar per a fins molt diferents, compten amb un làser de fibra d’alta qualitat i un sistema Galvo. A continuació, enumerarem alguns motius
que destaquen més els usuaris que treballen amb aquestes màquines làser de fibra:

 

 • Mitjançant el marcatge làser de fibra podem marcar diferents materials: acer inoxidable, alumini, acer al carboni, PVC, or, coure, plata, aerosol en vidre, entre d’altres. Depenent del material podrem treballar
  marques més clares o gravats més profunds.
 • Aplicacions permanents. El marcatge làser és permanent i no es pot canviar de forma fàcil, a més, aquests marcats són de gran qualitat
 • Reducció de la contaminació ambiental . Evitem fer servir pegues i tintes per marcar i implementar dissenys i codis. Aquests productes fan malbé la salut del medi ambient.
 • Llarga vida útil de fins a 100.000 hores i una probabilitat de fallada gairebé nul·la. A més, aquest làser no necessita pràcticament manteniment.
 • Fàcil operació. L’equip làser de marcatge compta amb un sistema Plug and Play i un Programari Làser EzCad fàcil de treballar i aprendre a utilitzar.
 • Gran velocitatPer a algunes aplicacions és molt interessant la rapidesa a què pot arribar aquest equip. Pot assolir una velocitat de treball de fins a 8000 mm/s.
 • Producció i disseny propi. Les màquines de marcatge de LaserComercial són de disseny i producció pròpia, cada detall està cuidat i pensat perquè funcioni des del primer moment.
Sistemes Làser de CO2

Les màquines de gravat làser CO2 són perfectes per a gravats permanents i de qualitat en diferents tipus de superfícies. El feix làser de la màquina de marcatge làser per Co2 ofereix una tolerància extremadament baixa, de manera que, a més de més productiva, és molt més precisa. És mediambientalment més sostenible, altres tipus de làser només poden convertir un petit percentatge de la potència de la seva font dalimentació en fotons, però un làser de Co2 converteix al voltant del 40-60 % de l’energia que consumeix. Té un cost de manteniment menor, la màquina de marcatge per làser de CO2 no necessita un manteniment molt elevat, per la qual cosa redueix costos i millora l’eficiència de la producció. D’aquesta màquina destaca la facilitat del seu ús.

L’equip de marcat per làser de CO2 només necessita el disseny dels patrons de tall a lordinador i podrà marcar el disseny que desitgi. És possible implementar gravats de diferents formes i dissenys com ara lletres, codis, logos, dibuixos o formes. Els nostres sistemes de marcatge tenen una connexió sèrie i/o USB 2.0 per a la transferència de dades, això facilita la comunicació entre el PC de l’usuari.

Quins materials podem enregistrar?

Les màquines de gravat làser CO2 gaudeixen de gran versatilitat pel fet que són molts els materials que podem treballar amb elles:

 

Fusta. Un dels materials més interessants, ja que la fusta ens permet enregistrar i tallar amb làser per dur a terme els nostres millors dissenys.
La fusta contraxapada o el MDF s’usa àmpliament a causa del seu baix cost, però el bambú podria ser una opció més ecològica amb què treballar.

Acrílic i PlàsticPer fer alguns dissenys ens podria interessar tallar o gravar acrílic o similars, es podrien tallar lletres, implementar codis, adorns, joieria, entre d’
altres opcions. A més, hi ha molts tipus d’acrílics i plàstics amb què podríem treballar amb un làser de CO2 .

Cristall. En el cas del vidre només podríem gravar-ho, però no tallar-ho. Podem decorar cendrers, copes de vi, figures de vidre, per donar-ne alguns exemples.
A més, amb l’accessori rotatori és ideal per gravar objectes cilíndrics, com ara ampolles o similars.

Cuir. És possible tant tallar-ho com gravar-ho. Interessant per fer etiquetes i accessoris de cuir i establir dissenys o paraules,
també podríem personalitzar carteres, bosses, rètols, cinturons, obres d’art, entre d’altres.

Goma de cautxú. No és molt conegut per utilitzar amb les màquines làser , però així és. Bàsicament destacaríem l’ús de la màquina làser de
CO2 en goma de cautxú per fer els nostres propis segells, que s’utilitzen per posar l’adreça,
la data o el logotip de la nostra empresa. I no només això, podem descobrir altres possibilitats que ens ofereix la goma.

MetallEncara que no és el material més indicat per tallar amb làser de CO2, sí que és més adequat per gravar i
implementar els nostres dissenys en diferents superfícies de metall.

Cartró. Un material molt econòmic i apte tant per tallar com per gravar. Interessant per
dissenyar prototips, caixes amb el nostre logotip, entre altres opcions.

Paper i cartolina. Aquests dos materials també són molt econòmics i ofereixen moltes possibilitats, alguns exemples podrien
ser: targetes de visita, dibuixos per pintar, plantilles de pintura, etc.

Indústria del màrqueting. Ens permet gravar logotips d’empreses, noms, targetes de presentació i tot tipus de materials que
permetin la difusió oreconeixement de la teva empresa al mercat.

En conclusió:

Després de conèixer una mica més de tots dos sistemes podem arribar a la conclusió que cada sistema té els seus pros i contres. Tenint en compte que el làser de CO2 és una tecnologia més antiga i que l’ alternativa de fibra en els darrers anys a bestiar territori gràcies a la velocitat del seu funcionament , una considerable reducció de costos i un rediment més gran que les de CO2 . Ara que sabem més sobre totes dues, tot depèn dels tipus de treball en què es vulgui utilitzar, els tipus d’aplicacions que es vulguin executar i el sector on vulguis utilitzar la maquinària làser , hauràs de triar quin s’adapta més a tu.

Notícias relacionadas

La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
Tecnologia làser de neteja, 5 coses que no sabies
Resum: La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l'empresa. Hi ha diferents...
Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
Per què escollir les màquines de LaserComercial?
Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
Neteja làser de fleixos metàl·lics de bótes de vi
ResumUn barril de vi està fet de dos components: dueles de fusta i anells d'acer, usualment anomenats fleixos . Les corretges d'acer són els components que envolten la bóta, assegurant el manteniment de les dueles entre elles i protegint-les durant el moviment. En...
El làser, un sistema per netejar i retirar revestiments
ResumLa neteja amb làser ofereix una solució efectiva per als problemes d'eliminació dels revestiments aplicats a diferents materials. Les màquines làser són una tecnologia innovadora que presenta millores davant d'altres opcions més tradicionals. És per això que en...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
LaserComercial a la BIEMH 2022, Biennal Internacional de Màquina-Eina
ResumDesprés d'una crisi que va paralitzar el món sencer, BIEMH , la fira internacional líder de màquina-eina i fabricació avançada del país torna amb ganes de demostrar tots els avenços tecnològics i innovadors del mercat. La fira començarà el 13 de juny i estarà...
Neteja làser a la indústria aeronàutica
Resum L'aeronàutica és una disciplina dedicada a la formació, disseny i fabricació de dispositius mecànics capaços d'ascendir en vol , així com tecnologies capaces de controlar aeronaus. El sector de l'aeronàutica és una indústria de gran impacte i valor adquisitiu i...
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× ¿Cómo puedo ayudarte?