fbpx

< Volver a Blog

Resum: 

La neteja làser és un sistema innovador en comparativa a les seves alternatives ja existents . Aquest sistema aporta grans avantatges i beneficis que poden ser un factor clau que marqui la diferència en els processos de producció de l’empresa.

Hi ha diferents aspectes que cal tenir en compte abans d’aplicar la neteja làser , com, per exemple, quina potència és l’adequada, sobre quins metalls puc incidir amb el làser o quines velocitats he d’utilitzar o com treure el rendiment més gran a l’aplicació.

Per ajudar-te a prendre les millors decisions pel que fa al funcionament de les màquines de neteja làser , en aquest article t’explicarem 5 coses que potser no sabies sobre les màquines de neteja làser , en les quals inclourem el tipus de làser, els sectors en els quines es poden aplicar, les diferents potències, entre altres coses.

Si després de la informació aportada encara segueixes tenint algun dubte o consulta personal, no dubtis a contactar-nos. Experts en la neteja làser resoldran tots els teus dubtes.

1. Les diferents potències de les màquines de neteja làser:

Actualment la nostra companyia compta amb aquestes tres potències: ( 140W / 200W / 500W ) La configuració entre una potència o una altra dependrà de molts factors. Un és la velocitat amb què l’operari vol fer el procés. Dependrà del temps que disposi. Això vol dir que com més potència tingui configurada la màquina més ràpida realitzés la neteja làser .

És important tenir en compte també la superfície on aplicarem el làser , encara que per norma general, l’utilitzarem en metalls, i en soldadures sent alumini en moltes ocasions. És cert que no recomanem fer servir els equips làser per netejar plàstics, fusta o orgànics, es pot realitzar, però ja hauríem de jugar amb els paràmetres per poder netejar el material en concret sense fer-lo malbé.

Si volem netejar una superfície metàl·lica amb òxid, podem fer servir potències baixes, ja que és força agraït a l’hora de netejar-lo amb una màquina làser . En el cas de fer servir potències majors el que guanyarem serà temps, disminuint-lo gairebé a la meitat, amb el doble de potència.

Hi ha infinitat de superfícies a netejar, grafits, pintures, protectors, antiadherents, greix, olis, brutícia, etc. Per això haurem de provar amb diferents equips per veure quin és l’adequat cada vegada.

 

2. La freqüència dels equips làser:

En els diferents equips làser hi ha dos tipus de sistemes. Làsers continus i làsers polsats:

Làser d’ona contínua: el làser bomba i emet llum contínuament, és a dir, té una potència de feix mitjana estable.

En general, aquest tipus de làser senfoca en la potència i lalt rendiment, per la qual cosa es troben més comunament en entorns industrials , com les indústries automotriu, aeroespacial, electrònica i de semiconductors, i la indústria mèdica. Són adequats per a aplicacions com perforació per làser, tall per làser i soldadura per làser i poden ser de gas, sòlids, semiconductors o colorants.

Làsers polsats : L’oposat als làsers d’ona contínua que acabem de veure. Són làsers que emeten llum en polsos de llum de certa durada, exhibint un patró repetitiu.

Els sistemes premuts són més eficients i tenen una velocitat més ràpida de neteja que utilitzant un làser continu. A més d’anar a una velocitat més gran també garantim que el material no s’escalfi tant.

 

3. Propietats generals de la neteja làser:

Els equips de neteja làser són equips molt interessants per a diferents aplicacions. Algunes d’aquestes propietats que tenen les màquines de neteja làser de la nostra empresa podrien ser:

 • Poc manteniment. Són equips resistents que no requereixen massa manteniment
 • Les màquines de neteja làser tenen un làser de fibra dalta qualitat i alta vida útil.
 • Molt més sostenible que utilitzar químics per netejar o el regalim de sorra
 • Són equips doperabilitat simple, fàcils de configurar i còmodes. La màquina làser té rodes que permeten desplaçar lequip i lús de la pistola làser és molt còmode.
 • Rodes pneumàtiques. Les màquines làser de neteja de LaserComercial compten amb unes rodes pneumàtiques resistents per millorar el moviment i versatilitat de la màquina làser.
 • Màquines configurables. Les netejadores làser tenen una pantalla tàctil que permeten configurar el feix làser i la potència emprada a cada treball.
 • Botons de control i emergència. Cada equip làser de neteja també compta amb un sistema de control independent i un sistema de seguretat de parada en cas d’emergències
 • Neteja sense contacte i sense fer malbé el substrat o material que estem netejant
 • Neteja precisa i concreta, a més de neteja selectiva si cal
 • Eficiència i eficàcia. Equips que fan estalviar temps de treball i invertir-lo en altres feines. A més a més, són equips molt resistents que a la llarga surten molt rendibles.

 

4. Un sistema sostenible i ecoamigable:

En els processos de neteja làser , s’utilitza un feix làser per volatilitzar la superfície que treurem, en aquest procés no hi ha cap consumible amb ell . Només cal una font d’alimentació per funcionar.

A més, els làsers tampoc requereixen productes químics ni dissolvents que poden acabar al nostre entorn. D’aquesta manera, la neteja làser és un dels mètodes més adients per eliminar òxid i revestiments de diferents tipus.

La cura del medi ambient és fonamental i el sorgiment de tecnologies com el làser, que col·laboren amb la cura de l’ambient és important per incentivar conductes a favor de la salut de la natura.

Un cop dit això, atès que la neteja amb làser vaporitza els materials en fums, ha de tenir un sistema d’extracció de fums a prop del làser per assegurar-se que no s’alliberin partícules de pintura, oli o pols a l’aire.

 

5. Aplicació de la neteja làser en diferents indústries:

Hi ha moltes indústries que estan començant a aplicar aquesta tecnologia en el seu dia a dia, ja que és una tecnologia molt versàtil i eficient. Com que és una neteja que no requereix contacte, ofereix moltes aplicacions i solucions. La versatilitat de les màquines de neteja làser en permet l’ús en una extensa llista d’indústries i sectors.

Les màquines làser de neteja permeten graduar i adequar la potència i gruix del feix del làser per adaptar els paràmetres a realitzar a cada treball . En seleccionar un material concret on treballar i eliminar d’una superfície, els làsers de fibra permeten una àmplia configuració amb una gran versatilitat aplicable a diferents indústries.

A continuació, anomenarem les aplicacions i indústries que realitza l’ equip de neteja làser :

 

 • ELIMINACIÓ D’ÒXID I CORROSIÓ Es poden utilitzar per eliminar i treure l’òxid de màquines petites o materials mantinguts durant temps a la intempèrie.
 • NETEJA DE PINTURES Permet treure algunes capes de pintura a diferents estructures d’acer.
 • RESTAURACIÓ En el procés de restauració, la neteja amb làser s’ha utilitzat amb resultats satisfactoris a, per exemple, la conservació de pedres per eliminar la incrustació.
 • NETEJA DE SOLDADURES Preparar el material per al processament de soldadures al sector de l’acer és vital. Es poden integrar sistemes de neteja làser a línies de produccions.

Notícias relacionadas

LC present a Global Industrie 2023
Resum: LC serà present a la propera edició del Global Industrie 2023 , el qual tindrà cobertura del 7 al 10 de març a Lió . Un gran aparador de la innovació industrial amb cada cop més novetats, solucions i, sobretot, mobilització. És un important punt de trobada per...
Preguntes freqüents sobre la neteja làser
Resum:   Aquesta tecnologia és el desenvolupament més nou a l'àrea de neteja de diferents tipus de superfícies o materials. LaserComercial dissenya i fabrica la LC-CLEAN , un equip d'alta qualitat i amb una sèrie d'avantatges potencials en comparació de tots els...
La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
La neteja làser, una alternativa al regalim de sorra
Resum: A la indústria hi ha una varietat de tècniques per a la neteja de superfícies com façanes o objectes en concret. En aquest cas parlarem sobre dos: la neteja làser i el regalim de sorra <<arenado>> . Com ja sabem la neteja làser és un mètode que no...
Neteja Làser al sector dels subministraments industrials
Resum: Quan parlem de subministres industrials, ens referim a tots aquests recanvis, equips o accessoris que necessiten les companyies per a manteniment o funcionament de les seves instal·lacions o eines destinades a diferents fases productives. Del que podem deduir...
Per què escollir les màquines de LaserComercial?
Resum Sabem que els temps canvien i cada any sorgeixen noves tecnologies amb diferents prestacions com a alternatives al sistema làser, per això constantment apostem sempre per continuar innovant per oferir-te sempre el millor del mercat. Tot producte que es vengui...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
Neteja làser de fleixos metàl·lics de bótes de vi
ResumUn barril de vi està fet de dos components: dueles de fusta i anells d'acer, usualment anomenats fleixos . Les corretges d'acer són els components que envolten la bóta, assegurant el manteniment de les dueles entre elles i protegint-les durant el moviment. En...
El làser, un sistema per netejar i retirar revestiments
ResumLa neteja amb làser ofereix una solució efectiva per als problemes d'eliminació dels revestiments aplicats a diferents materials. Les màquines làser són una tecnologia innovadora que presenta millores davant d'altres opcions més tradicionals. És per això que en...
Neteja Làser dels intercanviadors de calor de placa
ResumEls intercanviadors de calor indirectes estan classificats en diversos tipus, dels quals poden ser de: placa, carcassa i tub, espiral, entre d'altres. Usualment, el tipus de placa sol ser el més destacat, ja que ofereix una excel·lent solució als inconvenients...
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× ¿Cómo puedo ayudarte?